Spørsmål og svar om post og pakkesporing

Her finner du svar på vanlige spørsmål om pakkesporing.

post, og, pakkesporing

Post og pakkesporing: Spørsmål og svar om post og pakkesporing.

15. april 2024 av 📦 Pakkesporing.com / Post og pakker

Hvordan sporer jeg pakker og brev?

Pakker og brev spores med sporingstjenestene til Pakkesporing.com. Helt enkelt gå til hjemmesiden vår (klikk på vår logo øverst på siden for å komme dit). Du kan da spore pakker, brev og annen post for en rekke leverandører. Dersom du ønsker å spore flyfrakt eller containere kan du også gjøre det, bruk da i såfall de respektive valgene i den horisontale menyen øverst på siden her.

Hvor finner jeg sporingsnummer?

Sporingsnummer blir gitt av din leverandør. Vanligvis finner du sporingsnummer på meldingen som forteller deg at pakken har blitt postlagt. Dersom du ikke finner sporingsnummeret, ta kontakt med leverandør.

Hva er et kollinummer?

Kollinummer er det nummeret et logistikkselskap bruker for å identifisere og dermed spore forsendelser. Ofte kan hvem som helst få tilgang til kollinummer og se hvor pakken befinner seg ved å skrive inn dette på leverandørens hjemmeside, eller ved å taste inn kollinummer i sporingstjenesten hos det fraktselskapet som blir benyttet.

Hva er et referansenummer?

Et referansenummer kan ha mange betydninger. Det kan være en referanse på en ordre, en pakke eller noe annet. Dersom referansenummeret er i sammenhen med en sporbar enhet, kan du benytte dette til å spore post og brev.

Hva er et sendingsnummer?

Sendingsnummeret er et nummer benyttet av selskapet som leverer gods/pakken eller brev. Nummeret kan være generert av leverandør og har ofte ingenting med postgang å gjøre, men er en intern referanse for selskapet. I andre tilfeller er sendingsnummeret et tall generet av logistikkselskapet, og det er da sporbart.

Når kommer pakken frem?

Det kommer helt an på hvilken fraktmetode som blir brukt. Flyfrakt er som regel raskest (og dyrest) internasjonalt, mens båtfrakt er billigst (men tar mye lengre tid). For innlands leveringer tar det normalt ikke mer enn 1-3 dager å få levert en pakke eller brev med de største etablerte logisstikkforetak som opererer her i landet. For å finne ut eksakt hvor lang tid det vil ta å frakte pakken må du henvende deg til fraktselskapet/fraktselskapene (og kontakte leverandør dersom du er usikker på hvilket fraktselskap som benyttes).

Har du flere spørsmål om pakkesporing?

Har du et spørsmål om pakkesporing som ikke ble besvart her? Vi hjelper deg gratis. Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema. Dersom spørsmålet har allmenn interesse vil svaret publiseres her på vår SOS-side.